Mesafeli Satış Sözleşmesi
Mesafeli Satış Sözleşmesi
Madde 1. Taraflar
İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi (“Sözleşme”) madde 4’te bilgileri bulunan (“Alıcı”) ile ilgili adreste bulunan malias.com.tr(“Satıcı”) arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde elektronik ortamda kurulmuştur.
Madde 2. Konu
İşbu Sözleşme, Alıcı’nın, Satıcı’ya ait internet sitesi üzerinden elektronik ortamda siparişini verdiği aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen hizmetin satışı ve ifası ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik ve ilgili diğer yasal hükümler uyarınca tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenler.
Madde 3. Satıcı Bilgileri
Ticari unvanı: Mega Pascal Teknoloji
Mühendislik Danışmanlık Gıda Kozmetik Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş
Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2146. Sokak 7/10 Çankaya Ankara
Telefon: 0850 307 32 30
E-posta adresi: info@malias.com.tr
Mersis: 0614130958600001
Madde 4. Alıcı (Fatura) Bilgileri
Şirket Adı / Ad ve Soyadı: ………………………
Vergi Dairesi ve No / TC Kimlik:……………………..
Adres:………………………………….
Fatura teslimatı: Hizmet faturası hizmetin gerçekleştiği mekânda Alıcı’ya elden teslim edilecektir.
Madde 5. Sözleşme Konusu Mal/Hizmet Bilgileri
5.1. Hizmetin temel özellikleri (ifa yeri/koşulları, satış bedeli, ödeme şekli) Satıcı’ya ait malias.com.tr internet adresinde yayınlanmaktadır.
5.2. Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış bedelidir. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.
5.3. Sözleşme konusu hizmetin tüm vergiler dahil satış bedeli aşağıda gösterilmiştir.
Hizmet Açıklaması: ………………
Genel Toplam (KDV Dahil): … TL
Madde 6. Hizmet İfa Süreleri
Hizmet ifa süreleri hizmete göre değişiklik gösterir ve buna ilişkin bilgiler Satıcı’ya ait malias.com.tr internet adresinde yayınlanmaktadır.
Madde 7. Genel Hükümler
7.1. Yalnızca trafik sigortası ve kaskosu (tek sürücü indirimi bulunmayan) olan araçlar MALİAS’ın hizmetlerinden faydalanabilir. Müşteri, aracını MALİAS’a teslim ederken trafik sigortası ve kaskosu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder ve hizmet esnasında ilgili belgeleri aracın içinde hazır bulundurmak zorundadır. Aksi halde doğabilecek olumsuzluklardan ve/veya cezalardan MALİAS sorumlu değildir
7.2. MALİAS, başta Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmelik olmak üzere yürürlükteki mevzuata uymak zorunda olup; Sözleşme konusu Hizmetlerin ifası esnasında Kanun ve yönetmeliklere aykırı araç kullanımı nedeni ile oluşabilecek cezai işlem masraflarından (trafik cezası, araç bağlanması, araç çekilmesi ) sorumludur.
7.3. Hizmet ifa süresi Araç anahtarının MALİAS’a teslim edilmesiyle başlar. Anahtar teslim edildikten sonra araç Müşteri tarafından WhatsApp üzerinden canlı konum paylaşımı ile takip edilebilir. Hizmet süresinin bitimi, anahtar iadesi ve konum paylaşımının sonlanması ile sona erer.
İşlemleri tamamlanan Araç Müşteri’ye iade edilir iken Müşteri EK-2’de yer alan Araç teslim tutanağını imzalayarak MALİAS’a teslim edecektir. Müşteri’nin bu tutanağı imzalamaktan imtina etmesi yahut yapılan teslimat sırasında kendisinin veya yetkilisinin bulunmaması durumunda MALİAS tarafından bu husus da kaydedilerek tutulacak tutanaklar her iki taraf için de kesin delil sayılır.
Araç iade işlemlerinin Müşteri’den kaynaklanan nedenlerle gecikmesi halinde Müşteri, varsa MALİAS’ın bu nedenle katlanmak zorunda kaldığı her türlü masrafı (otopark, araç çekilmesi vs) ilk talepte nakden ve defaten karşılayacak olup; böyle bir durumda Müşteri, Aracın geç teslimini sebep göstererek MALİAS’dan herhangi bir talepte bulunamayacağı gibi, işbu Sözleşme konusu hizmetler nedeniyle ve buna bağlı başkaca işlerin iş programında yaratabileceği gecikmeler nedeniyle MALİAS’ın uğrayacağı her türlü zararı da ilk talepte nakden veya defaten ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
7.4. Müşteri tarafından hizmet alınan Araç, kiralama şirketi aracı ise Araç MALİAS’a teslim edilmeden önce bu husus MALİAS sürücü bilgileri ile birlikte Müşteri tarafından araç kiralama şirketine derhal bildirilecek olup; bu hususa ilişkin her türlü hukuki, cezai ve mali sorumluluk Müşteri’ye aittir.
7.5. Hizmetlerin ifası için Araç benzin deposunun istenilen noktaya varmak için yeterli dolulukta olması zorunlu olup; Araç’ta yeterli akaryakıt bulunmaması durumunda depo MALİAS tarafından gerektiği kadar doldurulacak ve akaryakıt ücreti faturaya yansıtılarak Müşteri’den tahsil edilecektir.
7.6. MALİAS tarafından verilen hizmetlere ilişkin olarak Müşteri’den kaynaklı olumsuzluklar yaşanması ve bunlardan dolayı MALİAS tarafından karşılanan masraflar olması durumunda; belirtilen olumsuzlukların yarattığı maliyetlerin tamamı Sözleşme Bedeline ek olarak Müşteri tarafından MALİAS’a derhal, nakden ve defaten ödenecektir.
7.7. Müşteri’nin WhatsApp iletişim numarası, hizmet alan Aracın ruhsat sahibinin numarası olmak zorundadır. Müşteri bu konuda doğru bilgi vermek ile yükümlüdür.
7.8. Hizmet başlangıcında Müşteri’nin ibraz edeceği kullanılabilir durumdaki kredi kartından/kartlarından teminat mahiyetinde EK-1’de belirtilen hizmet grubuna göre değişen tutarlarda geçici blokaj işlemi uygulanır.
7.9. Alıcı, Madde 5’de belirtilen Sözleşme konusu hizmetin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
7.10. Sözleşme konusu hizmetin ifasına başlanması için işbu Sözleşme’nin elektronik ortamda teyit edilmesi ve Sözleşme konusu hizmetin bedelinin ödenmesi şarttır. Herhangi bir nedenle hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı hizmeti ifa yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
7.11. Satıcı, sipariş konusu hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde Sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu, öğrendiği tarihten itibaren 3 gün içinde yazılı olarak Alıcı’ya bildireceğini, 14 günlük süre içinde de toplam bedeli Alıcı’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Alıcı, Satıcı tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından Alıcı hesabına yansıtılmasına ilişkin ortalama sürecin 2 ile 3 haftayı bulabileceğini, bu tutarın bankaya iadesinden sonra Alıcı’nın hesaplarına yansıması halinin tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, Alıcı, olası gecikmeler için Satıcı’yı sorumlu tutamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
7.12. Satıcı’nın, Alıcı tarafından internet sitesine kayıt formunda belirtilen veya daha sonra kendisi tarafından güncellenen adresi, e-posta adresi, sabit veya mobil telefon hatları gibi iletişim bilgileri üzerinden mektup, e- posta, SMS, telefon görüşmesi ve diğer yollarla iletişim, pazarlama, bildirim ve diğer amaçlarla Alıcı’ya ulaşma hakkı bulunmaktadır. Alıcı, işbu Sözleşme’yi kabul etmekle Satıcı’nın kendisine yönelik yukarıda belirtilen iletişim faaliyetlerinde bulunabileceğini kabul ve beyan etmektedir.
7.5. Alıcı ile hizmet siparişi esnasında kullanılan kredi kartı hamilinin aynı kişi olmaması veya hizmetin Alıcı’ya tesliminden evvel, siparişte kullanılan kredi kartına ilişkin güvenlik açığı tespit edilmesi hâlinde, Satıcı, kredi kartı hamiline ilişkin kimlik ve iletişim bilgilerini, siparişte kullanılan kredi kartının bir önceki aya ait ekstresini yahut kart hamilinin bankasından kredi kartının kendisine ait olduğuna ilişkin yazıyı ibraz etmesini Alıcı’dan talep edebilir. Alıcı’nın talebe konu bilgi/belgeleri temin etmesine kadar geçecek sürede sipariş dondurulacak olup, mezkur taleplerin 24 saat içerisinde karşılanmaması hâlinde ise Satıcı, siparişi iptal etme hakkını haizdir.
7.13. Alıcı, Satıcı’ya ait internet sitesinde hizmet siparişi verirken formda doldurduğu kişisel ve diğer sair bilgilerin gerçeğe uygun olduğunu, Satıcı’nın bu bilgilerin gerçeğe aykırılığı nedeniyle uğrayacağı tüm zararları, Satıcı’nın ilk bildirimi üzerine derhal, nakden ve defaten tazmin edeceğini beyan ve taahhüt eder.
7.14. Alıcı, Satıcı’ya ait internet sitesini kullanırken yasal mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi baştan kabul ve taahhüt eder. Aksi takdirde, doğacak tüm hukuki ve cezai yükümlülükler tamamen ve münhasıran Alıcı’yı bağlayacaktır.
7.15. Alıcı, Satıcı’ya ait internet sitesini hiçbir şekilde kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız ve taciz edici şekilde, yasalara aykırı bir amaç için, başkalarının maddi ve manevi haklarına tecavüz edecek şekilde kullanamaz. Ayrıca, başkalarının hizmetleri kullanmasını önleyici veya zorlaştırıcı faaliyet (spam, virus, truva atı, vb.) işlemlerde bulunamaz.
7.16. Satıcı’ya ait internet sitesinin üzerinden, Satıcı’nın kendi kontrolünde olmayan ve/veya başkaca üçüncü kişilerin sahip olduğu ve/veya işlettiği başka web sitelerine ve/veya başka içeriklere link verilebilir. Bu linkler, herhangi bir web sitesini veya o siteyi işleten kişi/kurumu desteklemek amaçlı olmayıp, link verilen web sitesinin içerdiği bilgilere yönelik herhangi bir garanti niteliği taşımamaktadır.
7.17. İşbu Sözleşme içerisinde sayılan maddelerden bir ya da birkaçını ihlal eden Alıcı işbu ihlal nedeniyle cezai ve hukuki olarak şahsen sorumlu olup, Satıcı’yı bu ihlallerin hukuki ve cezai sonuçlarından ari tutacaktır. Ayrıca; işbu ihlal nedeniyle, olayın hukuk alanına intikal ettirilmesi hâlinde, Satıcı’nın Alıcı’ya karşı Sözleşme’ye uyulmamasından dolayı tazminat talebinde bulunma hakkı saklıdır.
Madde 8. Cayma Hakkı
İlgili yasal mevzuat uyarınca mesafeli sözleşmenin mal satışına ilişkin olması durumunda, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, Satıcı’ya bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. Alıcı, iş bu sözleşmeyi kabul etmekle, cayma hakkı konusunda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.
Madde 9. Cayma Hakkının İstisnaları
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15. Maddesi uyarınca Alıcı aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:
- a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması hâlinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.
ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
Madde 10. Temerrüt Hâli ve Hukuki Sonuçları
Alıcı, ödeme işlemlerini kredi kartı ile yaptığı durumda temerrüde düştüğü takdirde, kart sahibi banka ile arasındaki kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyeceğini ve bankaya karşı sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini Alıcı’dan talep edebilir ve her koşulda Alıcı’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi hâlinde, Alıcı, borcun gecikmeli ifasından dolayı Satıcı’nın uğradığı zarar ve ziyanını ödeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder
Madde 11. Yetkili Mahkeme
İşbu Sözleşme’den doğan uyuşmazlıklarda şikâyet ve itirazlar, ilgili kanunlarda belirtilen parasal sınırlar dahilinde Alıcı’nın yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapılacaktır.
Madde 12. Yürürlük
Alıcı, Site üzerinden verdiği siparişe ait ödemeyi gerçekleştirdiğinde işbu Sözleşme’nin tüm şartlarını kabul etmiş sayılır. Satıcı, siparişin gerçekleşmesi öncesinde işbu Sözleşme’nin sitede Alıcı tarafından okunup kabul edilebilmesi için gerekli yazılım düzenlemelerini yapmakla yükümlüdür.
Satıcı ve Alıcı, Sözleşme’nin hükümlerinin haksız şart sayılabilecek bir özellik taşımadığını, menfaatler dengesi bakımından bir haksızlık olmadığını kabul eder.